Boli oftalmice

Afectiunile ochiului: cauze, simptome si tratament | Medlife

Mihaela RusuMedic specialist Oftalmologie Pe durata iernii, la nivelul ochilor noștri se pot produce unele modificări patologice infecțioase sau normale fiziologice. În continuare, boli oftalmice face referire la trei afecțiuni des întâlnite la nivelul pleoapelor  şi implicit, a boli oftalmice oculare.

Oftalmologie

Orjeletul Orjeletul este cea mai frecventă afecţiune inflamatorie a pleoapelor, reprezentând o infecție stafilococică a glandelor sebacee locale. Acesta se formează în urma obstrucției glandelor Zeiss orjeletul extern sau a glandelor Meibomius orjelet intern. Factorii favorizanţi pentru apariţia orjeletului sunt: blefaritelecronice recurente; antecedente alergice; diabetul zaharat boli oftalmice.

ajutor urgent al unui oftalmolog pentru un copil

Inițial, orjeletul se manifestă prin disconfort ocular, senzaţie de ȋnţepătură locală, arsură. Ulterior apare și durerea la nivelul pleoapei, exacerbată la palpare.

Orjeletul Ulciorul Alacrimia sau Sindromul ochiului uscat — După ce stau în faţa calculatorului mai mult timp, am o senzaţie de iritare şi de nisip în ochi.

Ȋn grosimea pleoapei se observă o tumefacţie umflătură dureroasă, ȋnsoţită de roşeaţă şi edem palpebral. Tumefacţia poate creşte ȋn dimensiuni și poate să se formeze un abces fie pe cale conjunctivală, fie tegumentară. Acest lucru se întâmplă după 3 — 4 zile de la boli oftalmice, prin apariția unei zone gălbui la locul de proeminenţă maximă.

Cum se tratează orjeletul?

Categorie:Boli ale ochilor

Ȋn faza acută, se pot folosi comprese locale calde important: cu apă, nu cu ceaiuri din plante medicinale.

Totodată, este importantă menținerea igienei oculare și a mâinilor,folosirea unui prosop personal care să nu fie partajat cu altcineva, schimbarea feţei de pernă.

  1. Îmbunătățirea vederii cu remedii și exerciții populare
  2. Vitamine miopie
  3. Boli de ochi – articole despre oftalmologie și boli de ochi
  4. Metode de testare a acuității vizuale
  5. Test de ochi online
  6. Autorefractometria Cu un aparat special, care poartă numele de dioptron, sunt măsurate dioptriile.

Ȋn cazul suprainfecţiei bacteriene, este necesar ca pacientul să se adreseze cabinetului de oftalmologie pentru instituirea tratamentului local şi general, cu antiinflamatorii şi antibiotice. Ȋn unele cazuri, cand leziunile devin cronice şi răspund greu la medicaţie, devine necesară intervenţia chirurgicală locală sub anestezie locală.

Meditatie pentru vindecarea ochilor

Chalazionul Chalazionul apare ȋn urma unei reacţii inflamatorii granulomatoase la nivelul glandelor sebacee ale pleoapei glandele Meibomiusreacţie urmată de blocarea orificiilor glandulare şi implicit, de stagnarea secreţiilor sebacee.

Apare mai frecvent la adulţi deoarece boli oftalmice androgeni cresc vâscozitatea sebumului şi în general, la nivelul pleoapei boli oftalmice unde există un număr mai crescut de glande Meibomius.

Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp

Chalazionul poate fi asociat cu alte afecțiuni: blefarita cronică, acneea rozacee. Persoana afectată resimte o senzație de disconfort la nivelul pleoapei, însoțită de apariția unui nodul roșiatic ȋn partea externă a testare exactă a ochilor. Evoluţia chalazionului este variabilă: cele de dimensiuni mici se pot resorbi de la sine, în timp ce altele se pot croniciza. Apariția chalazionului poate fi prevenită printr-o igienă oculară riguroasă, spălarea cu apă calduţă, utilizarea de geluri oftalmice speciale și de şerveţele pentru uz oftalmic.

exercitii pentru ochii miopie

În cazul chalazioanelor asimptomatice sau a celor aflate la debut, se recomandă tratamentul medical. Dacă însă apare suprainfecţia bacteriană şi inflamația devine cronică, se impune tratamentul chirurgical.

Afectiunile ochiului: cauze, simptome si tratament

Întreaga intervenţie chirurgicală este făcută pe partea de interior a pleoapei, fără a lăsa cicatrici cutanate vizibile, inestetice. Chalazionale neglijate, cu evoluţie cronică, se pot transforma ȋn mase voluminoase de ţesut de  granulaţie ţesut cicatricialcare iese în relief în mod inestetic  pe sub piele. Blefarita Blefarita apare ca urmare a inflamației marginilor libere ale pleoapelor. În marea majoritate a cazurilor, se asociază cu dermatita seboreică sau acneea rozacee.

Bolile de ochi – cum sa recunosti afectiunile oftalmlogice

Factorii favorizanţi sunt numeroşi: sindromul de ochi uscat, conjunctivitele repetate, purtarea de lentile de contact, factori hormonali, dermatita seboreică, praful, poluarea, antecedentele alergice ș. Dintre factorii infecțioși resposanbili de apariția blefaritelor, Staphyloccocus aureus este cel mai des ȋntâlnit.

Staphyloccocus epidermidis, Corynebacterium, Propionobacterium acnes sunt de asemenea susceptibili de producerea blefaritelor. La pacienţii imunocompromişi, blefaritele pot boli oftalmice determinate de Pseudomonas, Proteus sau bacilul Coli. Simptomatic, blefarita se manifestă prin senzația de corpi străini, arsurăoculară mai ales dimineaţa la trezirelăcrimare, apariţia de scuame la nivelul pleoapelor.

cum să expui vederea medicinii populare kenalog de medicamente în oftalmologie

Afecţiunea are o evoluţie cronică, cu perioade de acalmie şi ulterior de exacerbare ale manifestărilor. Tratamentul medical al blefaritei ȋncepe cu igiena zilnică a pleoapelor, aplicarea locală de comprese cu apă caldă ajută la evacuarea şi curăţarea secreţiilor. Ȋn cazul ȋn care simptomatologia persistă sau se ȋnrăutăţeşte, este indicat ca pacientul să se adreseze medicului oftalmolog pentru prescrierea tratamentului local cu antibiotic.

Ce înseamnă oftalmologie și ce boli tratează medicul oftalmolog

Totodată, boli oftalmice necesară monitorizarea pacientului la 3 - 4 săptămâni de la ȋnceperea tratamentului. În concluzie, procesele infecțioase ale pleoapei nu sunt de neglijat.

numai vederea vedere fara ochelari pdf download

Simptomatologia oculară se agravează în timp și pot să boli oftalmice complicații multiple. Este de preferat să ne adresăm unui medic oftalmolog pentru fi diagnosticați corect și pentru a beneficia de un tratament adecvat. În felul acesta, prognosticul pe termen lung este foarte bun.

Mai multe despre acest subiect