Deteriorarea vederii

3 reguli de aur pentru sanatatea ochilor tai

Dacă vederea ta s-a deteriorat brusc şi nu ştii din ce cauză, află că poate fi deteriorarea vederii de probleme medicale serioase.

deteriorarea vederii

Vezi care sunt cauzele pierderii rapide a vederii. Probleme legate de pierderea bruscă a vederii Persoanele care au de-a face deteriorarea vederii pierderea bruscă a vederii se pot confrunta cu următoarele neajunsuri, în viaţa de zi cu zi, motiv pentru care orice astfel de simptom trebuie să te trimită la un medic.

Uneori, sensibilitatea la lumină este prezentă, sau pacientul necesită mai multă lumină pentru a vedea mai bine.

deteriorarea vederii

Glaucom Este cauzat de tensiunea oculară crescută şi se manifestă prin pierderea vederii laterale. Pacientul vede doar printr-un cerc din centrul vizual, iar în rest, privirea este restricţionată.

deteriorarea vederii

Cataractă Cataracta este o îngroşare a lentilei din ochi cristalinul. Vederea devine tulbure, uneori chiar dublă, creşte sensibilitatea la lumină şi poate apărea chiar un efect de aură luminoasă în centrul vederii, sau pe anumite obiecte din câmpul vizual, care sunt scăldate în lumină puternică. Vederea nocturnă scade, dar cataracta este operabilă şi problema dispare.

Afectiuni oculare ce apar dupa varsta de 40 de ani

Persoana care suferă de această boală începe să nu mai poată citi textele corect şi are probleme cu lucrurl cu detaliile mici. În deteriorarea vederii de variaţiile glicemiei, vederea se îmbunătăţeşte sau se înrăutăţeşte. Un bun control al glicemiei şi tratamentele specifice la oftalmolog ajută pacienţii să ducă o viaţă normală.

Dezlipire de retină Deteriorarea vederii se poate dezlipi din multe motive, de la boli oculare agravate, la eforturi puternice sau altele. Cei care riscă o dezlipire de retină pot experimenta pete sau umbre în câmpul vizual, dar acestea nu sunt întotdeauna un motiv de panică. Dacă vederea se deteriorează brusc, iar imaginea sau o parte din ea devine brusc neagră, trebuie să mergeţi de urgenţă la doctor.

Este o problemă care se tratează cu succes, dacă este depistată la timp.

Mai multe despre acest subiect