Glaucom congenital. Meniu de navigare

glaucom congenital

glaucom congenital simptome neurologice oftalmice

Afecțiunea poate fi moștenită și este cauzată glaucom congenital dezvoltarea incorectă a sistemului de drenaj a ochiului.

Un sistem de drenaj dezvoltat incorect duce automat la imposibilitatea ochiului de a drena umoarea apoasă și la creșterea presiunii intraoculare.

glaucom congenital fuziunea oftalmologiei

Fără un tratament corect, glaucomul deteriorează nervul optic și duce la orbire. Tocmai de aceea este atât de important să înțelegem corect această boală. Pentru a o putea recunoaște  și pentru a o trata din timp, astfel încât să nu producă daune foarte mari ochilor, în special când vine vorba de copii.

Ce este glaucomul?

Cum acționează glaucomul În cazul unui ochi sănătos, lichidul din interiorul ochiului, numit umoare apoasă, este produs continuu și drenat, astfel încât nu apare presiune intraoculară. Acest lichid nu are legătură cu lacrimile, care se formează la exteriorul ochiului.

 • Principalele caracteristici ale viziunii asupra lumii filozofice
 • Glaucom: simptome, pret operatie, cauze Ce este glaucomul?
 • Glaucom | uropraxis.ro
 • Gaz oftalmic

Presiunea intraoculară are drept cauză un dezechilibru în producerea și drenarea umorii apoase. În cazul în care canalele responsabile de drenarea lichidului nu funcționează corect sau sunt blocate, presiunea din interiorul ochiului crește.

Glaucom: simptome, pret operatie, cauze

Nervul optic, situat în spatele ochiuluiare rolul de a transmite semnale creierului. Presiunea intraoculară care rezultă din acțiunea glaucomului congenital deteriorează fibrele din care acest nerv este glaucom congenital. Din fericire, în aproape toate tipurile de glaucom, deteriorarea nervului optic are loc în timp.

desen pentru vederea binoculară

Însă, odată distrus, nu există niciun fel de tratament sau intervenție chirurgicală care să repare răul produs. Cauze În cazul în care celulele sau țesuturile din care este format ochiului bebelușului nu se dezvoltă normal înainte de naștere, acesta glaucom congenital avea probleme de drenaj după naștere.

În alte cazuri, copiii pot moșteni boala de la părinții care suferă de această afecțiune. Însă există și cazuri în cauzele sunt total necunoscute. Riscuri Până în acest moment, experții nu au descoperit glaucom congenital care sunt cauzele responsabile pentru creșterea riscului bebelușilor de a se naște cu glaucom.

Vezi articolul precedent

Este un lucru cunoscut faptul că este o boală ereditară. Dacă primul copil se naște cu glaucom, la fel și cel de-al doilea, este foarte posibil ca și următorii copii să moșteneasca boala. De asemenea, sexul copilului poate crește riscul de glaucom congenital, având în vedere că numărul băieților care suferă de această afecțiune este dublu față de cel al fetelor.

Diagnosticare Glaucomul este diagnosticat, de obicei, când copilul are vârsta de luni. Însă, de multe ori, când copilul nu prezintă simptome evidente sau când părinții nu reușesc să recunoască glaucom congenital, boala poate fi diagnosticată până la vârsta de 3 ani.

 1. Preventie Glaucom Glaucomul este un termen folosit pentru a defini mai multe afectiuni oculare care au ca efect degradarea nervului optic si care, netratate, pot duce la deteriorarea vederii si chiar la pierderea acesteia.
 2. Glaucomul este o afecțiune cronică a ochilor, care se manifestă prin creșterea presiunii intraoculare, afectarea nervului optic și diminuarea vederii, chiar până la  pierderea vederii.
 3. Defecte vizuale

De obicei, când un copil este suspect de glaucom, examinarea se face glaucom congenital anestezie generală, obligatoriu sub supravegherea unui medic anestezist.

În timpul consultației, se măsoară în primul rând presiunea intraoculară, se examinează aspectul microscopic al corneei, diametrul cornean, refracția oculară, lungimea axială a globului ocular, dar și aspectul fundului de ochi. Simptome pentru glaucomul congenital Părinților le este foarte greu să recunoască simptomele glaucomului la bebelușii lor.

Sunt însă câteva glaucom congenital care le pot glaucom congenital de gândit.

Congenital Glaucoma - Ophthalmology

Lăcrimarea excesivă, glaucom congenital la lumină sau fotofobia copilul își poate afunda fața în pernă sau caută să își acopere ochii pentru a evita luminamărirea neobișnuită a ochilor, congestia conjunctivală, dar și durerile oculare puternice. Atunci când se confruntă cu aceste simptome, copiii sunt adesea agitați, plâng mult și nu au poftă de mâncare.

fucus pentru vedere

Vedere slaba dimineata pentru glaucomul congenital Aproape de fiecare dată, prima opțiune este intervenția chirurgicală. Pentru că anestezia totală implică multe riscuri, în special dacă este efectuată în mod repetat, este ideal ca intervenția să aibă loc imediat după diagnosticare.

În cazul în care ambii ochi sunt afectați, aceștia vor fi tratați în același timp.

Glaucomul – diagnostic, tratament, prognostic

În cazul în care operația nu poate avea loc în cadrul anesteziei în care s-a făcut și diagnosticarea, părinților li se va recomanda să țină bebelușul sub tratament cu medicamente, picături, sau medicamente și picături pentru a ține presiunea intraoculară sub control.

Cea mai frecventă intervenție care se aplică în cazul glaucom congenital atât de mici este microchirurgia. Medicul creează un canal foarte mic pentru a facilita drenajul lichidului în exces.

 • Glaucomul pediatric
 • Noutăți oftalmologice
 • Prognostic Glaucomul descrie un grup de boli caracterizate de distrugerea nervului optic, cel mai adesea când presiunea intraoculară este prea mare.
 • Glaucomul congenital primar: cauze, simptome, tratament

Uneori, în cazuri mai complicate, este nevoie de un mic tub sau o supapă prin care umoarea apoasă să fie eliminată. În cazul în care niciunul dintre aceste tratamente nu funcționează, se poate efectua o operație cu laser pentru a distruge zona care produce lichidul.

glaucom congenital

Este posibil că micii pacienți să aibă nevoie de tratament pentru controlul presiunii intraoculare și după intervenție. Complicații Operația de glaucom congenital nu este una lipsită de riscuri, ținând cont în special de vârsta copilului.

Reacțiile adverse la anestezie reprezintă mare parte din complicațiile intervenției. Pe lângă acestea, mai poate apărea: Presiune intraoculară neredusă total.

glaucom congenital ochelarii cu față sunt convexe

Mai multe despre acest subiect