Iridologie oftalmologică, Navigare în articole

iridologie oftalmologică

Mădălina ŞCHIOPU joi, 31 octombrie Prelungirea Ghencea: construcţii moderne, rezidenţiale, blocuri cu patru-cinci etaje în nuanţe de crem şi cărămiziu terminate de curând, la care ajungi după ce ai trecut pe terenuri virane năpădite de buruieni pe care bântuie haite de maidanezi.

De iridologie oftalmologică, nici domnul Ţânţar nu e chiar medic, ci doar unul dintre cei mai cunoscuţi iridologi din Bucureşti. La intrare, curăţenie lună. Rafturi cu produse naturiste şi siropuri în faţa cărora se agită câteva domnişoare cochete. Vizavi de rafturile încărcate se află o uşă neagră, şi ea fără nicio inscripţie, dincolo de care Gelu Ţânţar îşi întâmpină pacienţii.

Iridologie pt 2 persoane: consultatie, diagnosticare, schema de tratament

Alături, pe scaune, aşteaptă opt-nouă femei, de toate vârstele. Lume civilizată, aparenta clasă de mijloc. Înainte de a intra, toţi îi plătim domnişoarei de la recepţie preţul consultaţiei, 30 de lei.

Sunteţi de acord?

Observ că nimeni nu cumpără produse mai ieftine de de lei, iar unii ajung chiar la O doamnă însoţită de mama ei pleacă cu nu mai puţin de două sacoşe încărcate cu marfă frumos iridologie oftalmologică de pe rafturi. Încerc să fac socoteala cam la ce sumă se ridică comerţul naturist pe baza prescripţiilor iridologice doar în intervalul de o oră şi ceva cât am stat eu acolo, dar pierd şirul: în orice caz, foarte mult.

Atât de mult, încât orice cabinet particular de medicină clasică ar avea motive serioase de invidie, dacă ne referim strict iridologie oftalmologică partea financiară. Programarea la iridolog Încă din faza căutărilor, programarea la iridolog avea să se dovedească, pentru mine, o aventură. Pe internet circulă o mulţime de informaţii, dar toate la mâna a doua, din auzite.

De obicei, afli despre consult oftalmolog cam aşa: la secţiunea iridologie pe site-urile de medicină alternativă sau naturistă încep să apară comentarii de la diverşi cetăţeni cu pseudonim.

Discuţia este o combinaţie de haos şi hărmălaie. La început, curg laudele pe marginea harurilor iridologului X sau Y, iridologie oftalmologică sunt oferite, la cererea amatorilor, numere de telefon.

Nu lipsesc poveştile cu vindecări miraculoase de sterilitate sau boli în fază terminală.

Iridologia: Ce spun ochii despre sănătatea noastră? - Ziarul de Sănătate

Femei care susţin că n-au putut avea copii o lungă perioadă, apoi ceva magic s-a întâmplat, după etapa citirii în iris. La un moment dat, cineva strică balul: am fost şi eu la iridolog şi nu iridologie oftalmologică cum nu şi-a dat seama că sufăr de ani întregi de diabet, cea mai serioasă problemă de sănătate pe care o am.

Ceilalţi, care au un devotament faţă de iridologul preferat asemănător cu al unor groupies faţă de liderul trupei muzicale favorite, sar cu gura pe el: poate nu ai fost suficient de deschis, poate nu sunteţi compatibili şi nu aţi făcut click etc. Informaţii mai pot fi găsite prin articole vechi de ziar şi iridologie oftalmologică la marile amatoare de medicină iridologie oftalmologică, detoxifiere şi stil de viaţă sănătos care sunt vedetele TV.

Simona Bostan, specialist în iridologie, la clinica Delta Hospital. Iridologie oftalmologică primul rând, vreau să vă spun că doamna Simona este o persoană caldă, deosebită, dornică de a face bine, aşa că dacă reuşiţi să vă programaţi la ea ar fi extraordinar. Consultaţia a început printr-o mică discuţie despre modul meu de viaţă, iar apoi am fost pusă la un aparat de ultimă generaţie, un microscop pentru ochi, cu care mi s-a făcut o poză la fiecare.

Aceste poze mi-au fost arătate şi explicate.

iridologie oftalmologică pastile vedere

Se pare că moştenirea mea genetică este una bună. Se pare că toţi iridologii cunoscuţi din Bucureşti sunt ocupaţi cu programări până peste cap. La minut, nu doar în săptămânile, ci şi în lunile care urmează. Iniţial am crezut că invazia de doritori să fie analizaţi şi diagnosticaţi este doar o strategie de marketing, dar aveam să mă conving ulterior, văzând acel du-te-vino din faţa uşii lui Gelu Ţânţar, că cererea mare poate fi reală.

Am încercat să obţin o programare la legenda în viaţă a iridologiei româneşti, Vasile Melnic, din Republica Moldova. Articole mai vechi de tabloid îl înfăţişează drept un guru al domeniului, cu experienţă de iridologie oftalmologică şi predare de cursuri pentru doritorii să se iniţieze în tainele cititului în iris. O domnişoară îmi răspunde că nu este liber până la sfârşitul lui noiembrie şi îmi sugerează că pot să mă consider iridologie oftalmologică — în general aşteptarea durează mai mult pentru o primă vizită.

Continuu cu Andreea Cazacu, intens lăudată pe forumuri de profil — acelaşi rezultat.

Scurt istoric al iridologiei

Simona Bostan, cea recomandată de Ioana Ginghina, nici măcar nu este, momentan, în Bucureşti. În sfârşit, steaua mea norocoasă începe să strălucească: Gelu Ţânţar mă poate primi, dar nu mai devreme de trei săptămâni. Preţul unei consultaţii la iridolog nu este mare: aproximativ 30—50 de lei.

lupta cu miopia anatomia clinică a organului vizual

În schimb, ţi se recomandă un tratament naturist care poate ajunge la mii de lei. Informaţiile care circulă online despre Gelu Ţânţar sunt, ca pentru toţi ceilalţi iridologi, contradictorii. Există obişnuitul nucleu de fani devotaţi, dar şi contestatari violenţi. Unii contestă informaţiile prezentate pe acest blog, alţii povestesc experienţe similare şi câţiva nehotărâţi, care tocmai se programaseră la o întâlnire iridologică, nu ştiu cum să procedeze mai departe, dacă să renunţe sau nu.

Indiferenţă pe timpul zilei, odihnă pe timpul nopţii Iată-mă însă în cabinetul din Prelungirea Ghencea, aşteptându-mi liniştită rândul.

Primul lucru pe care-l constat, vorbind cu cei care se află înaintea mea, este iridologie oftalmologică sunt singura aflată la prima vizită. Mă priveşte de parcă aş fi întrebat cine ştie ce ciudăţenie.

Dar de când iridologie oftalmologică aici, mă simt mai bine. Am altă energie. Se pare că majoritatea pacienţilor au ajuns aşa — la recomandările unor prieteni.

Istoricul iridologiei

Şi… îmi aud numele. M-am înregistrat cu un nume fictiv şi nimeni nu verifică documente de identitate sau alte informaţii personale. La intrare primeşti un bon cu ştampilă în schimbul celor 30 de lei, cu numele pe care l-ai declarat în timpul programării la telefon scris cu pixul. Domnul Gelu Ţânţar este un bărbat înalt, brunet, de vârstă mijlocie.

Secretele Iridologiei

Se uită cu un fel de lupă şi o lămpiţă în fiecare dintre ochi, vreme de câteva secunde. Urmează o avalanşă verbală. De concentrare, încep să am o uşoară migrenă. Tot de aici mi se trag oarece probleme în zona cervicală.

echipamente oftalmice Rodenstock Germania Corecția tehnică Shichko și refacerea vederii

Pe deasupra, sunt stresată câţi bucureşteni ne-stresaţi cunoaşteţi? Îmi aduc aminte, din ce citisem înainte, că mai toţi iridologii fac mare caz de moştenirea genetică. Probabil iridologie oftalmologică diagnostic clar iridologie oftalmologică prea riscant de pus. Când îmi revin iridologie oftalmologică mă scutur puţin după furtuna de cuvinte pe care tocmai o încasasem, întreb, cu umilinţă, ce am, de fapt.

Răspunsul nu e limpede, dar mi se sugerează să fac sport şi să depun efort. Insist, cu timiditate. Domnul Ţânţar apucă o reţetă medicală standard, fără parafă, ştampilă, nume sau înscris oficial: scrie cu pixul, pe spate, numele a şapte medicamente sau, mai bine-zis, produse naturiste.

Cu excepţia a două — Gotu Kola şi Uniderm, pentru mine, cel puţin, celelalte sunt ilizibile. De asemenea, mi se scrie data următoarei programări, peste vreo lună jumătate. În total, de lei: mult mai puţin decât cei dinaintea mea, dar probabil, fiind la prima întâlnire, nu trebuie să mă sperii prea tare.

Întind aşa-zisa reţetă. Vânzătoarea mă priveşte cu un amestec de milă şi amuzament, care mă intimidează.

Starea maxima de bine este dezideratul nostru, fiecare terapeut al echipei noastre fiind preocupat sa va ajute in dobandirea ei.

Dacă n-aveţi pe ce să daţi banii, eu nu mă bag. Vin cam doi-trei oameni pe săptămână cu reţeta asta, care nici nu e reţetă, de fapt.

metoda de îmbunătățire a miopiei ridicate a vederii

Când o văd, mă pufneşte râsul de fiecare dată. În afară de vreo trei produse, nici nu înţeleg ce scrie.

iridologie oftalmologică tabele de percepție a culorilor oftalmologice

Şi acolo unde înţeleg, găsiţi produse asemănătoare, cu aceleaşi substanţe, la preţuri mult mai mici. Cred că are contract cu o firmă şi vinde numai produsele alea, cam aşa fac irisologii ăştia. Eu nu am produsele astea pe raft, că sunt prea scumpe şi aş da faliment.

Lucruri pe care le găsiţi la preţ mult mai mic în orice Plafar. Că doar nu o să recomande chestii clare, că altfel trebuie să pună un diagnostic clar şi poate să o încurce. Eu nu pricep cum le merge şi câştigă atâţia bani cu prostiile astea. Eu muncesc de dimineaţă până seara şi abia mă târăsc cu taxe şi impozite, stres şi griji, şi ăştia fac bani din nimic, pe spinarea fraierilor.

Când s-a mutat aici în iridologie oftalmologică, acum câţiva ani, Ţânţar ăsta a trimis nişte domnişoare şi ne-a convins pe noi, ăştia cu magazine în zonă, să punem la vânzare şi nişte produse de la el iridologie oftalmologică mă rog, poate de la firma cu care are contract.

Nu le-a cumpărat nici naiba, că erau prea viziunea 1, le-am scos de pe raft fără să fi vândut nimic. Bine că m-am învăţat minte.

Mai multe despre acest subiect