Medicina oftalmologie

medicina oftalmologie

Paul Cernea care va rãmâne la conducerea acestei clinici pânã la pensionare în anul Ulterior, clinica și-a desfășurat activitatea sub conducerea D-nei Prof.

Florica Ignat, apoi a D-nei Conf. Doina Bărăscu.

Catedra de Oftalmologie a Facultății de Medicină din Cluj a fost înființată în anulfiind condusă de  prof. Dumitru Michail până în anulcu o scurtă întrerupere între La conducerea catedrei a urmat elevul său, prof.

În momentul de față, șeful clinicii este D-na Conf. Carmen Mocanu. Disciplina de Oftalmologie face parte din programa scolarã a studentilor de anul V de la Facultatea de Medicinã generalã si de anul IV de la Facultatea de Stomatologie, cursul si lucrãrile practice acoperind un semestru.

boli oftalmice frecvente

Cursul pentru studenti a disciplinei de oftalmologie tipãrit la Reprografia Universitãtii din Craiova a fost reeditat de medicina oftalmologie ori în aceastã perioadã, fiecare editie fiind îmbunãtãtitã si reactualizatã. Din s-au tinut cursuri postuniversitare cu medicii medicina oftalmologie si specialisti.

cum se dezvoltă vederea la nou-născuți masajul ochilor uscati

Pentru medicina oftalmologie acestora si perfectionarea medicilor specialisti au fost publicate numeroase monografii: Explorari functionale in oftalmologie,Vederea culorilor,Glaucomul,Strabismul,OpticopatiaFiziologia ocularã,Anomalii oculare, vol. Ipremiatã cu premiul Academiei, vol.

II,Neovascularizaţia oculară - implicaţii clinice şi fiziopatogenice, Editura Medicală Universitară Craiova,Strabismul Functional, editura Sitech, Craiova,Diagnostic pozitiv și diferențial în oftalmologie, editura Sitech, Craiova, Editarea Tratatului de oftalmologie, sub redactia prof.

medicina oftalmologie

Paul Cerneareeditatîn colaborare cu toate clinicile de oftalmologie din tarã, reprezintã un permanent ghid pentru medicii specialisti.

Mai multe despre acest subiect