Miopia școlară. Miopia la copii: cauze ale miopiei, tratamentul și prevenirea acesteia - Boală

miopia școlară

Micopie (miopie) la copiii de vârstă preșcolară, vârstă școlară și adolescenți

Miopia Category : Uncategorized Miopia este o afecțiune în care obiectele apropiate se văd clar, dar obiectele îndepărtate se văd neclar. Aceasta apare atunci când globul ocular este prea lung sau corneea este prea curbată. Miopia școlară urmare, lumina care intră în ochi nu este focalizată corect, iar obiectele îndepărtate se văd încețoșat.

ce viziune trebuie să fie corectă fotografia ochilor și a vederii

Miopia este o afecțiune frecvent întâlnită, aproximativ un miopia școlară din populația lumii suferind de această afecțiune. În general, miopia apare pentru prima dată la copiii de vârstă școlară. Deoarece ochiul continuă să crească în copilărie, ea progresează de obicei pană la vârsta de 20 de ani. Cu toate acestea, miopia se poate dezvolta și la adulti, din cauza stresului vizual sau a anumitor afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat.

Un semn comun al miopiei este dificultatea de a vedea cu claritate obiectele îndepărtate, cum ar fi un film sau ecran TV, sau tabla miopia școlară la şcoală.

consult oftalmolog gratuit tratament alternativ al vederii

Cauza exactă a miopiei este încă necunoscută, dar doi factori pot fi în principal responsabili pentru dezvoltarea acesteia: factorul ereditar și efortul vizual intens. Există dovezi semnificative care arată că mulți miopia școlară moștenesc miopia, sau cel puțin tendința de a dezvolta miopie.

În cazul în care miopia școlară sau ambii părinți au miopie, există un risc crescut ca și copiii lor să fie miopi. Deși tendința de miopia școlară dezvolta miopie poate fi moștenită, dezvoltarea acesteia poate fi afectată de modul în care o persoană își folosește ochii. Cei care petrec mult timp citind, lucrând la computer sau derulând activități care implică un efort vizual intens sunt mai expuşi riscului de a dezvolta miopie.

Despre ochi

Miopia poate apărea, de asemenea, și din cauza unor factori de mediu miopia școlară a altor probleme de sănătate. Unele persoane pot experimenta vederea încețoșată la distanță, numai pe timp de noapte. Această "miopie nocturnă" se poate datora nivelului scăzut de lumină, ceea ce duce la miopia școlară ochilor de a se concentra în mod corespunzător, sau dimensiunea crescută a pupilei în condiții de întuneric, ceea ce permite ca mai multe raze de lumină periferice neconcentrate miopia școlară pătrundă în ochi.

Oamenii care depun un efort vizual intens pot experimenta o miopie falsă sau "pseudo" miopie.

De ce şi când avem nevoie de ochelari… | Arcadia Spitale si Centre Medicale

Vederea încețoșată la distanță pe care o experimentează aceștia este cauzată de utilizarea excesivă a mecanismului de focalizare a ochilor, astfel, după lungi perioade de efort vizual intens, ochii lor sunt în imposibilitatea de a se reconcentra pentru a vedea clar la distanță. Simptomele sunt de obicei temporare, iar vederea clară la distanță poate reveni după o perioadă de miopia școlară a ochilor.

Adresa de e-mail a destinatarului X Specialistii sustin ca miopia reprezinta o problema de vedere care afecteaza aproximativ o treime din populatia Romaniei si face parte din viciile de refractie, alaturi de hipermetropie si astigmatism. Miopia este o afectiune a ochiului in care razele luminoase venite de la un obiect converg in fata retinei locul unde se formeaza imaginea si nu pe retina, facand ca imaginea obtinuta sa nu fie clara.

Cu toate acestea, în timp, efortul vizual intens constant poate duce la reducerea permanentă a acuității miopia școlară la distanță. Simptomele de miopie pot fi, de asemenea, un semn al variației nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat sau o indicaţie timpurie de cataracă în curs de dezvoltare.

Miopia poate fi depistată în cadrul unui examen amănunțit de specialitate. Specialistul vederii poate prescrie ochelari sau lentile de contact care corectează miopia sau poate recomanda alte modalități de a corecta miopia.

miopia școlară mulțumesc monitorului pentru viziunea restaurată

În funcție de stadiul miopiei, este posibil să fie nevoie de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact doar pentru anumite activități, cum ar fi vizionarea unui film sau conducerea maşinii, sau poate fi nevoie de purtarea acestora tot timpul.

Ochelarii de vedere sunt prima alegere pentru corectarea miopiei.

Cunoaşterea lor este utilă deopotrivă pentru elevi, părinţi şi profesori. Debutează în copilărie, cel mai frecvent după începerea şcolii şi creşte progresiv până în jurul vârstei de 18 ani. Semnele miopiei: Copiii cu miopie acuză vedere înceţoşată la distanţă la televizor, pe stradă sau chiar atunci când privesc la tablă. Ei încearcă să-şi amelioreze vederea îngustând fanta palpebrală, ceea ce le dă un aspect încruntat.

Prescripția include lentile divergente sau concave, iar numărul dioptriei este precedat de semnul minus. Pentru unele persoane, lentilele de contact pot oferi o vedere mai bună decât ochelarii de vedere. Acestea pot furniza o vedere mai clară și un câmp vizual mai larg.

Cristina David

Totuși, dat fiind faptul că lentilele de contact sunt purtate direct pe ochi, acestea necesită curățare și îngrijire regulate pentru a proteja sănătatea ochilor.

Intervențiile cu laser reprezintă, de asemenea, un posibil tratament pentru miopia la adulți.

Ele implică remodelarea corneei cu ajutorul razelor miopia școlară, modificând razele de curbură și axul anteroposterior al ochiului, reducând astfel dioptriile. Pentru persoanele cu un stadiu mai avansat de miopie, sunt disponibile și alte proceduri de chirurgie refractivă. Acestea implică implantarea unei mici lentile cu corecția optică dorită  în interiorul ochiului, fie în fața cristalinului natural, fie prin înlocuirea cristalinului natural.

Miopia se poate dezvolta și din cauza leziunilor la naștere. Uneori apariția patologiei provoacă leziuni la nivelul capului sau coloanei vertebrale. De ce miopia trebuie tratată cât mai devreme Aparatul vizual la un copil este încă insuficient format, astfel încât boala progresează mult mai repede decât la adulți. Poate o scădere a acuității vizuale la mai mult de pe an. Miopia școlară dezvoltarea miopiei duce la apariția altor patologii concomitente glaucom, detașare de retină etc.

Aceste proceduri sunt similare cu cele utilizate pentru pacienţii cu intervenţii chirurgicale pentru cataractă, care constau în implanturi de lentile intraoculare. Dacă fiecare dintre noi se distinge și prin imperfecțiunile sale, care completează atuurile miopia școlară cu care suntem  înzestrați, ochii noștri este bine să fie păstrați într-o stare cât mai bună de funcționare, pentru a-i putea folosi la a distinge miopia școlară și cele mai fine imperfecțiuni care ne fac unici.

Astfel, zicala adesea utilizată în vorbirea curentă "eu nu te văd bine" capătă valențe precise atunci când totul este clar ca bună ziua.

Mai multe despre acest subiect