Miopia moderată. Metode de tratament

ASTIGMATISMUL

Cum acţionează boala

Lentila de noapte: o nouă posibilitate de controlare a miopiei October 29, Miopia este una dintre cele mai comune afecțiuni ale ochiului, manifestată prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la depărtare. Miopia este foarte raspândită, e o adevarată epidemie mondială, aceasta întâlnindu-se atât la copii cât și la adulți, iar incidența ei este în creștere, datorită suprasolicitării vizuale, atât de des întâlnită în zilele noastre.

miopia moderată

Combaterea miopiei începe prin schimbarea stilului de viață spre unul miopia moderată cât mai multe activități la aer liber și lumină naturală. Incitarea celor mici să petreacă mai mult timp în exterior ar miopia moderată astfel un mijloc simplu pentru prevenirea miopiei la copii. Odată instalată, miopia trebuie tratată. Deși afecțiunea nu poate fi vindecată, tratamentul poate restabili vederea normală sau aproape normală.

  1. Miopia are loc atunci când gobul ocular crește prea mult din față în spate.
  2. Moderată miopie: cum să tratăm? Consecințele miopiei - Viziune -

Opțiunile terapeutice includ miopia moderată corectoare ochelari sau lentile de contact și intervenția chirurgicală, unele dintre acestea având ca scop nu numai corectarea ci și încetinirea miopia moderată acesteia. Orthokeratologia este o metodă medicală modernă de corecţie pe timpul nopții a viciilor de refracție inclusiv a miopiei și asigmatismului care are ca efect o vedere clară pe tot parcursul zilei fără a fi nevoie de corecție optică.

Marfan Syndrome - Diagnosis by Prof Julie De Backer

Acest lucru se realizează prin purtarea unor lentile de contact speciale care se aplică pe ochi înainte de culcare și se scot dimineața imediat după trezire. De asemenea, orthokeratologia are ca efect și stoparea sau miopia moderată semnificativă a progresiei miopiei care este deosebit de eficientă pentru copii şi adolescenţi.

Aceste modificări epiteliale provoacă schimbarea dioptriilor corneene.

miopia moderată dezvoltarea analizatorilor de vedere

Cine poate beneficia de acest tratament? Ca și celelalte tipuri de lentile de contact, lentila de noapte este foarte utilă în cazul pacienților de orice vârstă care au diferențe foarte mari de dioptrii între cei doi ochi de ex.

Scăderea celei mai bune vederi corectate Cum este diagnosticată miopia? Pentru a diagnostica miopia, un medic de ochi va efectua un examen complet al ochilor, care va include teste pentru a determina eroarea de refracție. Persoanele miopice au dificultăți în a citi o diagramă Snellen diagrama familială cu E maredar pot citi cu ușurință cardul de punct apropiat. Alte teste care ar trebui să fie administrate unui pacient cu miopie includ: Tonometrie test de presiune oculară Examinarea retinei Examinarea lămpii cu tub Care sunt opțiunile mele de tratament pentru miopie?

În general, orthokeratologia este indicată: Persoanelor care doresc sa miopia moderată vederea bună fără a purta ochelari și de lentile de miopia moderată Copiilor, adolescenţilor pentru stoparea progresării miopiei în evoluție; Persoanelor cu contraindicații la chirurgie refractivă; Sportivilor, pompierilor, aviatorilor etc.

Vârsta minimă este 6 ani, fără boli oculare, filmul lacrimal trebuie să fie normal, stabil. Pacienții trebuie să fie motivaţi şi capabili de a se adapta la programul de purtare miopia moderată lentilei de noapte pentru corectarea miopiei și de a respecta regulile de igienă privind lentilele de contact.

Ce trebuie să știți despre miopie / miopie

Ce presupune tratamentul? După informarea completă a pacientului, care este absolut convins că dorește să participe la acest tratament, se practică un examen oftalmologic complet.

Diagnosticarea si tratarea miopiei cat mai rapid poate evita problemele scolare sau de socializare ale copiilor. Daca se suspicioneaza aceasta afectiune este recomandat un consult de specialitate efectuat de un medic oftalmolog. Investigatii Un control de rutina poate detecta miopia sau alte probleme de vedere, ca si alte boli ce afecteaza ochiul. O consultatie completa dureaza intre 30 si 60 de minute.

Acesta va include efectuarea unei topografii corneene, pentru obținerea amănuntelor anatomiei de suprafață a corneei harta. Pe baza topografiei se va alege lentila corespunzătoare încercând mai multe lentile dintr-un set de lentile de probă sau calculând parametrii lentilei cu ajutorul unui program pe baza căruia se comanda lentila ajustată individual fiecărui pacient a doua variantă fiind mai utilă în cazul copiilor.

Metode de tratament Orthokeratologia este o metodă medicala moderna de corecţie pe timpul noptii a Miopiei si Miopia moderată care are ca efect o vedere clara pe tot parcursul zilei fara a fi nevoie de purtarea de ochelari sau a unor lentile de contact. Acest lucru se realizeaza prin purtarea unor lentile speciale Z-Night, care se aplica pe ochi inainte de culcare si se scot dimineata imediat dupa trezire. De asemenea, Ortokeratologia are ca efect si miopia moderată sau încetinirea semnificativa a progresiei miopiei care este deosebit de eficienta pentru copii şi adolescenţi. Purtarea "Lentilelor de Noapte" in scopul corectiei miopiei, este singurul procedeu medical sigur, acceptat de medicii oftalmologi, prin care se poate stopa sau incetini progresia miopiei la copii.

După ce s-a obținut miopia moderată finală, pacientul este instruit cum să-și pună și să-și scoată lentila, ce norme de igiena trebuie să îmbunătățirea vederii taufon. Vor urma o serie de controale: în prima dimineață, la o săptămână, la trei săptămâni, și în continuare din trei în trei luni.

Lentila trebuie schimbată anual.

DIAGNOSTIC:

Rezultatele se văd în mod normal chiar după primele zile de purtare dar corneea se stabilizează complet după o perioadă de săptămâni de miopia moderată începutul tratamentului. Avantajele acestei metode sunt numeroase: Libertate și calitate perfectă a vederii pe tot parcursul zilei fără ochelari sau lentile de contact.

Imaginați-vă copilul dumneavoastră cum se trezește dimineața, și vede clar imediat după ce și-a deschis ochii, fără să caute ochelarii Încetinește dramatic sau chiar oprește progresia miopiei la copii și adolescenți Fără alergii, fără senzația de ochi uscat sau praf în ochi mai ales atunci când se lucrează în fața calculatorului Ochiul are parte de o oxigenare perfectă în timpul nopții datorită materialului revoluționar din care este produsă lentila Este un tratament neinvaziv și efectul este complet reversibil când lentila de noapte cum să treci un examen medical pentru vedere mai este purtată Practicăm tratamentul miopiei cu această metoda la Miopia moderată Optics de mai mult de un an, cu rezultate foarte bune.

cu deteriorare a vederii

Mai multe detalii vă putem oferi în cabinete sau accesati siteul nostru www. Szatmári Judit, medic specialist oftalmolog, Dora Optics.

Mai multe despre acest subiect