Nistagmus oftalmologic

nistagmus oftalmologic

Nistagmus | Centrul Medical Alexis

June 4,p. Nistagmusul congenital apare nistagmus oftalmologic naştere sau nistagmus oftalmologic primele luni de viată şi mai este denumit nistagmus motor congenital sau nistagmus infantil. Pacienţii cu nistagmus nistagmus oftalmologic nu au şi alte patologii asociate, cum ar fi afecţiuni ale retinei sau nervului optic sau diverse afecţiuni neurologice. De aceea, înainte ca diagnosticul de nistagmus congenital să fie considerat, trebuie făcute o serie de investigaţii pentru a elimina aceste afecţiuni.

Ce este Nistagmusul?

Trebuie investigat neurologic, clinic şi imagistic orice nistagmus apărut după vârsta de luni, din sarcină patologică, cu istoric de prematuritate, expunere la droguri, acuitate vizuală scăzută, fotofobie, sau dacă mişcările sunt disconjugate, verticale, aritmice. Nistagmusul congenital prezintă de obicei mişcări orizontale ale ochilor, deşi au fost observate şi mişcări verticale sau rotatorii.

Când nistagmusul este orizontal, poate fi pendular cu secuse ritmice şi de intensitate egală sau în resort ochii se mişcă lent într-un sens pe orizontală, apoi rapid în sens contrar.

În general, pe măsură nistagmus oftalmologic pacientul înaintează în vârstă, amplitudinea nistagmusului scade şi frecvenţa creşte. Mişcarea se intensifică la oboseală, la emoţii, la eforturile de atenţie.

nistagmus oftalmologic nutriție pentru miopie

Nistagmusul congenital, în multe cazuri, descreşte sau dispare într-o anumită direcţie a privirii. De asemenea, amplitudinea descreşte când pacientul priveşte la obiecte apropiate de ex.

Unii pacienţi cu nistagmus congenital pot prezenta şi mişcări asociate ale capului. Menţinerea timp îndelungat a acestei poziţii poate determina afectarea în nistagmus oftalmologic a musculaturii cervicale. Au fost identicate mai multe moduri de transmitere ereditară.

Pacienţii cu nistagmus congenital prezintă o anumită scădere a acuităţii vizuale care nu poate fi corectată cu ochelari. Determinarea acuităţii vizuale se face iniţial binocular şi apoi monocular, utilizând nistagmus oftalmologic ocluzor translucid în locul celui negru. Ocluzia totală a unui ochi accentuează nistagmusul şi scade acuitatea vizuală. În acest scop, în nistagmusul orizontal se practică recesia a doi muşchi conjugaţi: recesie de muşchi drept intern mm la ochiul în adducţie cu recesie de muşchi drept extern mm la ochiul în abducţie.

În nistagmusul vertical se operează muşchii drepţi verticali. Nici una dintre cele doua intervenţii chirurgicale nu elimină în totalitate nistagmusul ci doar îl diminuează. Deşi tratamentul chirurgical în nistagmus nu nistagmus oftalmologic acuitatea vizuală decât cu linii Snellen, prin reducerea oscilaţiilor şi a timpului de recunoaştere, permite o orientare mai bună în mediul înconjurător iar prin reducerea sau nistagmus oftalmologic torticolisului creşte calitatea vieţii pacienţilor cu nistagmus.

Comentarii Claudiu Salut, am 19 ani si de cand eram mic am nistagmus asociat cu strabism convergent. As nistagmus oftalmologic sa stiu daca strabismul se poate trata in totalitate cu o operatie, stiu ca la nistagmus de poate diminua doar, dar m-ar interesa strabismul daca poate disparea.

Navigare principală

Multumesc Sept. Nistagmusul a aparut ca urmare a hipoplaziei, de nerv optic din cauza ca ochiul isi cauta mereu o pozitie ca sa foloseasca o zona de retina mai buna functional.

simptome de vedere încețoșată

Este nevoie sa consult copilul ca sa pot aprecia corect situatia. Am nistagmus de cand ma stiu si strabism.

The Center for Pediatric Ophthalmology

Am purtat ochelari de corectie cam toata viata. Acum 2 ani am fost la nistagmus oftalmologic consult oftalmologic sa imi schimb ochelarii. Dupa consult m-am simtit ametit tare, iar seara am facut o criza cu calduri in zona cefei si cu atac de panica.

nistagmus oftalmologic

M-am remediat greu. Insa din martie mi-a aparut un tituit in cap ce inseamna vedere monoculara care nu am scapat nici acum. In plus de vreo doua saptamani ma simt din nou ametit.

nistagmus oftalmologic viziune slabă la amurg

Conduc masina, ma pot concentra la serviciu, insa parca sunt sedat high. Am analize ok. Mi-am facut si AngioRMN si am iesit bine. Se poate sa fie vreo legatura nistagmus oftalmologic nistagmusul? Maria June 3,a. March 24,p. Bebelușul meu de 1 luna și jumătate a fost diagnosticat cu albinism oculto cutanat și prin urmare cu nistagmus infantil.

Va rog dacă se poate sa îmi spuneți și mie Cum se manifesta la copii voștri. Ați găsit ceva care măcar ameliorează afectiunea?

factori de risc pentru organele vederii

Va rog mai multe detalii pe fb Claudia Mihaela Stroie May 17,p. Pentru a putea aprecia corect situatia va asteptam la un consult.

Mai multe despre acest subiect