Traumatisme oftalmologice

Traumatismele oftamologice

Promotii Traumatisme Traumatisme oculare. Pleoapele, având o structură anatomică mai specială cu dublu rol funcțional și estetic la nivelul globului ocular și al traumatisme oftalmologice, necesită o atenție sporită în rezolvarea traumatismelor sau formatiunilor tumorale localizate la acest nivel, în funcție de gravitatea acestora.

traumatisme oftalmologice revenirea vederii la batranete

Tumorile lat. Ele pot fi maligne canceroase sau benigne.

traumatisme oftalmologice

Pacienții sunt uneori greșit indrumați, ori la dermatologi, ori la chirurgi plasticieni, care însă au prea puțină legatură cu oftalmologia, structurile pleoapelor și ale orbitei fiind cu totul speciale și mult diferite față de restul organismului uman. Pacienții nu știu cui să se adreseze și, de multe ori, nu știu nici că se pot efectua astfel de operații. Traumatismele pleoapelor și căilor lacrimale sunt des întâlnite în viața modernă.

traumatisme oftalmologice

Cauzele cele mai frecvente sunt traumatisme oftalmologice casnice, de muncă rutiere sau prin agresiune. Pot fi plăgi superficiale — cu afectarea pielii și a mușchiului orbicular; plăgi profunde — cu afectarea mușchiului ridicător al pleoapei superioare sau retractor al pleoapei inferioare; plăgi transfixiante — cu sau fără lipsă de substanță; cu sau fără afectarea căilor lacrimale, a globului ocular sau a rebordului osos orbitar.

traumatisme oftalmologice ochelari oftalmolog oftalmolog pentru comp

Mai multe despre acest subiect